Zondagsopenstelling: uw mening telt

25 november 2015
WADDINXVEEN - Nu een motie van WeWa voor een referendum over zondagsopenstelling van winkels het niet heeft gehaald, zal de fractie onderzoeken hoe de mening van de Waddinxveense bevolking kan worden gepeild hierover. Dit schrijft Helma Schippers in de raadsblog van deze week.

Het einde van het jaar 2015 komt in zicht, en hiermee ook (helaas) een einde aan 13 jaar raadslidmaatschap van fractievoorzitter Stephan Peters. Begonnen in 2002 heeft hij vele raadsleden en duoraadsleden (nu fractievertegenwoordigers) in de  Waddinxveense  Gemeenteraad zien komen en gaan, en nu komt er een einde aan zijn inbreng in de Waddinxveense Politiek.

Op 16 december zal de raad afscheid nemen van Stephan Peters en zal Sylvia Vink-Vermeulen zijn plaats als raadslid opvolgen. Met raadslid Kirsten Schippers als nieuwe fractievoorzitter zal de driemansfractie van WeWa geheel bestaan uit vrouwen. Girlpower dus.

In 2016 zal  het aankondigde onderzoek naar de zondagopstelling uitgevoerd gaan worden. Aangezien WeWa grote twijfels heeft over de manier waarop dit onderzoek zal plaats vinden, hebben wij afgelopen raadsvergadering dan ook een motie ingediend om  hierover een referendum te houden, gelijktijdig met het landelijk referendum over Oekraine op 6 april 2016.

Helaas is deze motie alleen gesteund door onze mede oppositie partijen D66 en PvdA/GroenLinks. Maar naar aanleiding van een uitspraak van Burgemeester Cremers, waarin hij aangaf dat er ook andere mogelijkheden zijn om tot een referendum te komen, zal WeWa deze mogelijkheden nader gaan ondezoeken.

Wij vinden het namelijk van groot belang dat u als inwoner van Waddinxveen de mogelijkheid moet hebben om uw mening ten opzichte van de zondagsopenstelling kenbaar te kunnen maken.

Wij houden u op de hoogte, dus WORDT VERVOLGD.

Helma Schippers-van Rhee

Raadslid Weerbaar Waddinxveen