Werkgelegenheid voor Waddinxveen

6 maart 2014
WADDINXVEEN - Een werkgelegenheidsplan als initiatief vanuit de samenleving, laat zien waar Waddinxveen bekend om staat, zegt Herman Timmermans (PCW) in de Raadsblog van deze week. Mensen in dit dorp helpen zelf om problemen op te lossen.

Werkgelegenheidsplan: initiatief uit de samenleving

Deze week is een voor ons dorp belangrijk initiatief gelanceerd: een plan om mensen te helpen aan een nieuw perspectief als het gaat om werk. Dinsdagochtend is in de mooie kantine van voetbalclub Be Fair tijdens een druk bezochte ontbijtsessie de aftrap gegeven.

Menselijk

Het is de bedoeling dat we gaan werken met een 1 op 1 relatie. Een persoon die een andere ondersteunt die tijdelijk hulp nodig heeft. Vanuit persoonlijk commitment en warmte. Dat idee van de menselijke maat, van persoonlijke hulp, van mensen voor mensen, van mensen perspectief bieden, dat is prachtig. Ik heb met overtuiging dit project in Waddinxveen mogen opzetten en overdragen aan een nieuw bestuur. Het wordt een mooi project van Waddinxveners, voor Waddinxveners.

Partner

Het is ook een project dat past bij mijn politieke overtuiging. Namelijk dat mensen in dit dorp zelf problemen helpen oplossen. Daar staat Waddinxveen om bekend, en daar kunnen initiatieven aan worden toegevoegd. De overheid is daarbij niet de voortrekker, de regisseur, maar een partner die indien nodig meedenkt en meehelpt.

Versterken

Dat is ook de lijn van de PCW: de sterktes in de samenleving versterken, zodat mensen zichzelf en anderen kunnen helpen. De overheid kan dat mogelijk ondersteunen. De PCW is een politieke partij, maar ook een beweging in de samenleving. Personen gerelateerd aan de PCW die zeg maar buiten de politiek om, initiëren ondersteunen die goed zijn voor de samenleving. Voor de hele samenleving en dus voor en door alle Waddinxveners.

Herman Timmermans,

fractievoorzitter PCW