Wat vind u een veilig gevoel ?

7 oktober 2015
Deze week is het de week van de veiligheid. Maar wat is veiligheid eigenlijk en hoe beleven wij dat ? Iedereen ervaart het anders. Hierover schrijft Helma Schippers (WeWa) in de raadsblog van deze week.

 

De een ziet het in meer blauw op straat. De ander wil betere verlichting en/of camera toezicht. En bedenkt u zelf maar eens wat u belangrijk vind en kijk dan eens in uw directe omgeving , op uw werkplek of in Waddinxveen zelf.

 

Maar wat is nu eigenlijk veiligheid  en wat kunt u er zelf aan bijdragen ?

 

Veiligheid kent een aantal aspecten, die o.a. te maken kunnen hebben met het gevoel "veilig te zijn" , maar ook net zo goed opmerkzaam te zijn in de zin van : " klopt het wel, wat daar gebeurd ?".

 

Hoe handelt u ?

 

Vooral bij dat laatste is het juist handelen van belang. Het melden van een verdachte  of onveilige situatie bij de juiste instantie is belangrijk. En bij direct gevaar altijd 112 bellen is zeker goed. Ook hebben in diverse plaatsen de zogenaamde whatsapp-buurtwacht hun dienst al bewezen, tegen het inbrekersgilde,

 

Voorlichting

 

Diverse overheidsinstanties laten deze week van zich horen en zien in Waddinxveen. Ze komen o.a op het Coencoop College, in een straat in een wijk, maar ook op het Gouweplein komen ze vrijdag 9 oktober in actie met voorlichting.

 

Wordt u niet aangehoord ?

 

Mocht u nu of in de toekomst niet tevreden zijn over een voorval, dat u heeft gemeld, dan kunt u altijd bij de raadsleden van WeWa aankloppen. We zullen u aanhoren en zonodig bijstaan als men u in de kou laat staan. Want veiligheid in de leefomgeving is een speerpunt van WeWa en daar mag u ons op aanspreken.

 

Helma Schippers - van Rhee

 

Raadslid WeWa