Uw mening over zondagsopenstelling

22 januari 2016
Weerbaar Waddinxveen is samen met D66 en PvdA/GroenLinks gestart met een poll om te mening van Waddinxveners over de zondagsopenstelling van winkels in Waddinxveen, te weten te komen. Dit schrijft fractievoorzitter Kirsten Schippers (WeWa) deze week in de raadsblog.

In ons vorige blog vertelden wij u dat Weerbaar Waddinxveen zou gaan onderzoeken wat de opties zijn om U als inwoners van Waddinxveen de mogelijkheid te geven uw mening met betrekking tot de zondagsopenstelling kenbaar te maken. Samen met D66 en PvdA/Groen Links hebben wij de koppen bij elkaar gestoken en zijn gaan Brainstormen.

Een referendum bleek erg lastig aangezien er een moment is waarop een meerderheid in de raad vereist is. Nou u kent het standpunt van de coalitie partijen! Wat gaan we dan doen? een enquête? Een petitie? Om verschillende redenen vielen deze twee opties ook af. Aangezien wij u een simpele vraag willen stellen, namelijk

VINDT U DAT DE WINKELS IN WADDINXVEEN OPEN MOGEN ZIJN OP ZONDAG? JA/NEE

bleek een Poll de beste optie, ondanks dat ook een poll beperkingen kent.

Wij zijn erg content met de actie van de Waddinxvener dat zij de poll ondersteunen en u dus ook op deze site uw mening kunt laten horen. De uitslag van beide polls geeft namelijk een nog duidelijker beeld! De komende vier weken kunt uw mening aan ons kenbaar maken. Natuurlijk kun je niet onbeperkt stemmen en zal er gefilterd worden op IP adres. Om deze poll onder uw aandacht te brengen zullen wij de komende weken, samen met D66 en PvdA/Groenlinks, op diverse locaties in Waddinxveen te vinden zijn.

Als gemeenteraad van Waddinxveen dienen wij u te vertegenwoordigen en daarom is het zo belangrijk dat uw mening gehoord wordt. Natuurlijk bereiken ons de geluiden uit alle lagen van de samenleving over deze discussie maar aangezien hier door het college en de collegepartijen weinig mee gedaan wordt hebben wij besloten om op deze manier uw mening te peilen. Dit geeft ons een beter beeld over de mening van de Waddinxveense samenleving met betrekking tot de zondagsopenstelling. Ook als u tegen de zondagopening bent kunt u dit aangeven in de poll.

Indien u meer informatie wilt over de poll en de zondagsopenstelling kunt u ons dus de komende weken vinden in Waddinxveen. Ook kunt u ons altijd benaderen via onze facebookpagina, twitter of onze website.  Dit kan natuurlijk ook voor andere onderwerpen!

U kunt mij natuurlijk ook altijd een email sturen via  k.schippers@waddinxveen.nl

Kirsten Schippers

fractievoorzitter WeWa