Samen kom je verder

21 januari 2015
'Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder'. Dat zijn de woorden die op mij een grote indruk hebben gemaakt, schrijft raadslid Trix de Kruijff (CDA) in de raadsblog van deze week.

Deze quote werd uitgesproken door coördinator Marja Postma van Palet Welzijn bij de nieuwjaarslunch voor ouderen, in het Anne Frankcentrum in Waddinxveen.

Niet alleen deze uitspraak heeft indruk gemaakt maar ook het samen zijn met mensen op leeftijd, en vooral het enthousiasme en gezelligheid en dankbaarheid die er heerstte voor dit initiatief van deze prachtige organisatie.

Voor deze mensen is snelheid geen optie meer, maar voor velen van hen is het alleen zijn helaas wel realiteit! Wat er dus voor het CDA duidelijk is dat wij er samen voor moeten gaan om verder te komen.

Met het nu zo vaak uitgesproken woord decentralisatie/participatie moeten wij allen met elkaar verder, en als het aan Den Haag ligt zo snel mogelijk. Maar laten we ons wel degelijk realiseren dat we voor onze ouderen in onze gemeente de tijd moeten en vooral willen nemen.

Het CDA wil vooral goed in de gaten houden dat de keukentafel gesprekken die er indien nodig gevoerd gaan worden niet tegen de ouderen wordt gesproken maar met onze ouderen, om samen met hen tot een goed plan te komen waar ze mee verder kunnen.

We willen ook proberen om onze ouderen binnen onze gemeente te houden en samen te zorgen dat de plannen doorgaan  die er zijn gemaakt betreft het kleinschalig en zelfstandig wonen met zorg. En die plannen kunnen dan ook eigenlijk niet snel genoeg gaan!

Het CDA wil zo snel mogelijk verder gaan, om zo goed mogelijk voor onze ouderen te zorgen zodat zij zich niet alleen voelen staan.

Trix de Kruijff,

raadslid CDA