Raadsblog: CDA-Waddinxveen zoekt wethouder

22 oktober 2015
"Natuurlijk baal je ervan als de wethouder van je keuze ineens elders een roeping krijgt. Maar als je vervolgens hoort dat hij zijn kwaliteiten mag laten zien als eerste burger in een andere gemeente is dat een fikse pleister op de wonde," schrijft Zweder Bergman (CDA) in de raadsblog van deze week.

Wij haalden Martijn anderhalf jaar geleden naar Waddinxveen om namens het CDA een zinvolle bijdrage te leveren aan maatschappelijke onderwerpen hier in de gemeente. Martijn heeft dat prima gedaan en lastige dossiers als Promen, duurzaamheid en Scholenbouw Noord weer nieuwe impulsen gegeven.

Martijn gaat eerder weg dan we hadden gehoopt, maar dat biedt natuurlijk ook weer kansen! Deze week heeft CDA Waddinxveen onze leden uitgenodigd om na te denken over een mogelijk wethouderschap of anderen uit de nabije omgeving voor te dragen. Zo werkt dat in een open en transparante partij. We zullen de komende weken moeten afwachten hoeveel reacties er uit onze eigen gemeenschap komen. Het profiel van de nieuwe wethouder die we zoeken is terug te vinden op onze website

Zoals blijkt uit het profiel gaan we voor kwaliteit. De onderwerpen die op dit moment in het College spelen zijn veelal stevig en vereisen vakmanschap en betrokkenheid. CDA Waddinxveen heeft herhaaldelijk aangegeven dat de zelfstandigheid van onze gemeente alleen maar kan bestaan bij goede vakmensen in het College. Vakmensen die enerzijds snappen wat onze inwoners en onze verenigingen beweegt en dat om kunnen zetten in passend beleid. Anderzijds moeten ze ook de capaciteiten bezitten om met besturen van andere overheden en instellingen om te gaan.

We doen ons uiterste best om zo snel mogelijk met een kandidaat-wethouder te komen. Toch staan tijd en kwaliteit hier op gespannen voet. En u zult begrijpen dat we liever iets meer tijd nemen als dat echt nodig is. Want Waddinxveen verdient een CDA-wethouder die vanuit persoonlijke overtuiging en drive verbindingen kan leggen en resultaten kan boeken.

We danken Martijn voor zijn bijdrage aan de Waddinxveense samenleving. Krimpen a/d IJssel kan zich opmaken voor een dynamische burgervader die door verbinden tot resultaten komt!