Oranjebos, Oranjepark of ...

2 oktober 2012
WADDINXVEEN - Als we vooruit willen in Waddinxveen dan moeten er niet alleen huizen komen maar ook voorzieningen, stelt CDA'er Jaap Cammeraat in de Raadsblog van deze week. Hij pleit voor de realisatie van een Oranjepark.

In de weblog van 19 september 2012 pleitte Raymond Boer (namens de VVD fractie in Waddinxveen) voor investeringen in meer woningbouw voor Waddinxveen. Als "ondernemer" sta ik achter het idee om te durven investeren als je ergens écht voor wilt gaan. Omdat we als raad allemaal het beste voor hebben met Waddinxveen, moeten we dus ook durven investeren in Waddinxveen.

Werkgelegenheid

Meer inwoners is erg wenselijk voor Waddinxveen. Denk aan het financiële effect voor de gemeente, een grotere afzetmarkt voor lokale ondernemers (en zo meer werkgelegenheid in Waddinxveen), meer mogelijkheden om voorzieningen in stand te kunnen houden en om groot genoeg te blijven als serieuze gesprekspartner in de regio.

Woningmarkt 

Echter de reden 'het inwoneraantal van onze gemeente Waddinxveen krimpt al jaren door een stagnerende woningbouwproductie' is volgens mij niet het hele verhaal. Er staan namelijk (door de crisis, onzekere woningmarkt?) ook nog steeds aardig wat huizen te koop in Waddinxveen.

Beton en asfalt

Willen we vooruit met Waddinxveen, dan zullen er niet alleen meer huizen moeten komen (in alle prijsklassen!), maar zeker ook meer voorzieningen! Met alleen beton en asfalt lokken we geen geïnteresseerden voor al die huizen in aanbouw.

Oranjepark 

Durf daarom ook eens te investeren in zoiets unieks als het oranjepark! Als inwoner van wijk Noord loop ik liever een rondje door een mooi oranjepark dan langs een afgesloten "oranjebos". Woongenot creëer je o.a. door voldoende groen in je gemeente, een plek waar je even lekker kunt uitwaaien, waar kinderen vrij kunnen genieten van de natuur.

Goed burgerinitiatief 

Het CDA is voorstander van burgerinitiatieven. Als je burgers wilt binden aan je gemeente, moet je daarom ruimte bieden aan goede ideeën vanuit de samenleving. De "kwaliteit van wonen" hoog houden is wat het CDA betreft zo’n voorbeeld van een goed burgerinitiatief.

Daarom: handen uit de mouwen, want samen kunnen we meer!

Jaap Cammeraat

Duo raadslid CDA

 

http://www.cda.nl/waddinxveen/