Nieuw kloppend hart voor Waddinxveen

19 november 2014
Waddinxveen krijgt een nieuw kloppend hart. Wel lijkt het of de projectontwikkelaar van het centrum en het College van Waddinxveen elkaar in de houdgreep hebben, constateert raadslid Helma Schippers (WeWa) in de Raadsblog.

Het is eindelijk zover. Na een lange weg met veel procedures, vergaderingen, gesprekken met projectontwikkelaars en voorlichtings bijeenkomsten wordt deze week eindelijk het nieuwe Hart van Waddinxveen geopend.

Met dit nieuwe centrum krijgt Waddinxveen een nieuw kloppend hart, dat echter nog moet volgroeien tot een sterk hart. Hiervoor ontbreken welliswaar nog een aantal componenten. Er zijn nog een aantal winkelpanden te huur en ook huizen moeten nog bewoners krijgen. Deze bewoners kunnen dus elke dag vlak bij huis  boodschappen doen, maar helaas net als alle Waddinxveners  nog niet op zondag. In het college programma staat dat we nog tot 2016 moeten wachten voor een onderzoek onder de bevolking. De motie van D66, die WeWa mede ondertekende, om dit al in 2015 te doen haalde het helaas niet.  We mogen wel proberen te shoppen als een christelijke feestdag niet op een zondag valt. Ook maakt het cultuurhuys De Kroon onderdeel uit van het nieuwe centrum waar diverse culturele activiteiten zullen plaatsvinden.

Recentelijk werden wij geconfronteerd met een nieuwe poging van dit college om alsnog ons gemeentehuis te verhuizen naar het centrum. De raad heeft duidelijk aangegeven in te zetten op een sobere renovatie van het huidige gemeentehuis! Het lijkt wel of de projectontwikkelaar en dit college elkaar in een wurggreep hebben.

Linksom of rechtsom dat nieuwe gemeentehuis zal er komen… nu met de kaasschaaf methodiek van een etage minder. Eerder werd de kantine al geschrapt. De fractie van Weerbaar Waddinxveen wil haar inwoners niet met een hypotheek van miljoenen opzadelen waarvan niet zeker is wat de looptijd zal zijn! Daarnaast levert de verkoop van de Beukenhof en het huidige gemeentehuis aan ASR slechts 200.000 Euro op. Dit is nog minder dan een doorsnee Waddinxveense woning. Een echte werelddeal!!!

Nader onderzoek is onnodig. de uitspraak van de raad staat als een huis!

Helma Schippers

raadslid

Weerbaar Waddinxveen.