Laten we het vooral Nederlands houden

13 februari 2013
WADDINXVEEN - Het vertrouwen in de politiek wordt soms flink op de proef gesteld door negatieve berichtgevingen in de media, zegt Stephan Peters in de Raadsblog. De fractievoorzitter van de WeWa, wil graag open vertellen hoe de vork in de steel zit.

De laatste jaren zijn er steeds meer signalen te ontdekken in onze Nederlandse samenleving, die niet goed aanvoelen. Niet alleen de criminaliteit neemt toe, maar ook op andere vlakken schrik je hoe men met elkaar omgaat. Sommigen denken zelfs niet na bij wat zij veroorzaken bij anderen door hun "haantjesgedrag" of het doen van uitlatingen over personen.

Uitpluizen

In Amerika is het kennelijk heel normaal, iemand zijn antecedenten helemaal uit te pluizen of zijn woorden zodanig te verdraaien, dat men als een onbekwaam of niet deskundig genoeg persoon wordt gezien.

Negatief

Zonder direct partij te kiezen of de indruk te wekken dat we het ermee eens zijn met deze partijen of hun programma 's, kijken we even terug wat de SP bij de laatste verkiezingen mee maakte en onlangs de 50 plus partij door de invloed van de media toen beiden floreerden in flinke zetelwinst. Het vertrouwen werd vervolgens flink op de proef gesteld door de negatieve berichtgevingen.

Invloed media

Het is al vaker gezegd, de invloed van de media is groter dan we denken. Dat geldt niet alleen direct voor de politiek, maar ook daar waar mensen een eigen mening profileren met andere, laten weer anderen duidelijk blijken, via die zelfde media zich hier van te willen distantiëren, omdat het hun belangen zou schaden.

Vork

Het is dan ook belangrijk, dat de burgermaatschappij juist wordt voorgelicht "hoe de vork in de steel zit" en niet "zomaar iets op de mouw wordt gespeld". Weerbaar Waddinxveen kan zich in die "vork" goed vinden en zeker niet in die "mouw". Op onze fractievergaderingen willen we graag "een luisterend oor zijn" voor uw maatschappelijke problemen in Waddinvveen.

Stephan Peters

Fractie voorzitter Weerbaar Waddinxveen