Kijk eens wat vaker in de spiegel van de kapper

4 juni 2015
Raadsblog: Bij de kapper kom je veel te weten over wat er speelt in Waddinxveen, ondervindt Fatima Kalai (D66). "Ik kom er regelmatig omdat het nodig is maar stiekem ook voor het politiek cafe gevoel."

Zo was ik er vorige week weer. Terwijl er geverfd, gekruld, geknipt etc. werd om mij heen en mijn haren ingepakt zaten in foliepakketjes oftewel in de verhuisstand zaten. Luisterde ik al nippend aan mijn koffie aandachtig naar de verhalen om mij heen.

Mevrouw links van mij begon over de "hefbrug" : Ondernemers ondervinden last maar wij ook! Riep zij. Ik werk normaal tot 00.30 maar omdat het pontje maar tot 00.00 vaart moet ik nu om 23.45 stoppen met werken. Anders mis ik het pontje. Het pontje zou 's nachts ook moeten varen, voegt zij eraan toe als oplossing.

Mevrouw rechts van mij vond dat er een 2e pontje bij moet. Zij heeft nu al een paar keer meegemaakt dat het pontje vol zat en dat zij niet in mocht stappen en moest wachten. Er wonen veel te veel mensen in Waddinxveen voor zo een klein pontje besluit zij. Mevrouw links weet het zeker met een brugwachter was dit nooit gebeurt. Mevrouw rechts vult aan met: Het wordt tijd voor een tunnel!

Bij de wastafel achter mij hoor ik de vraag: heb je nou al een woning toegewezen gekregen? Waarop de mevrouw antwoord: ik heb nu al op de zoveelste woning gereageerd maar helaas weer niets toegewezen gekregen. Je leeftijd telt mee en ik ben gewoon te jong met mijn 35 jaartjes grapte zij. Ik baal wel vulde zij aan. Want ik zie gescheiden alleenstaande 50 plussers een sociale eengezinswoning betreden en ik als gescheiden vrouw met kinderen wacht nu al een jaar op een woning. Leeftijdsdiscriminatie vond zij het. Er moest maar gauw een nieuw systeem voor huizenverdeling komen was haar mening.

Kinderopvang kwam ter sprake, de zzpers, ondernemerskoffie, de zorg etc. Inmiddels was het verhuispakket op mijn hoofd uitgepakt en omgetoverd in een mooie creatie. Met minder haren op mijn hoofd maar meer opdrachten in mijn hoofd liep ik de zaak uit. Werk aan de winkel!

Fatima Kalai

raadslid D66 Waddinxveen