Raadsblog

#meldhetchris

21 december 2015
Nog steeds zijn er mensen die er niet in slagen om een passende woning te vinden in Waddinxveen. Meld het Chris, schrijft Chris van Harten (PCW) in de raadsblog. "Deel uw en jouw ervaringen met ons."

Vluchtelingen in Waddinxveen (2)

4 november 2015
Hoe zal het gaan bij een steeds groter wordende groep asielzoekers die verblijfsvergunning krijgt? Zijn we bang dat we radicale moslims binnenhalen? Moeten ze zich aanpassen? Mogen ze iets houden van hun eigen identiteit? Vragen die Lambert den Dekker (PCW) heeft naar aanleiding van de vluchtelingenopvang in Waddinxveen.

De eerste indruk

24 juni 2015
Bij het zoeken naar een nieuwe woonomgeving is het vaak de ‘eerste indruk’ die nieuwsgierig maakt naar de rest, aldus Evalien de Haan (CDA) in de Raadsblog. "Wat was uw ‘eerste indruk’ van ons dorp?"

Scholenbouw Waddinxveen-Noord

2 juli 2014
De gemeenteraad heeft op 25 juni unaniem een voorstel aangenomen waarmee het voormalige WSE-terrein is aangewezen voor de vervangende nieuwbouw van de Theo Thijssenschool, De Regenboog (locatie Peter Zuidlaan) en de Koning Willem-Alexanderschool. De CDA-fractie is blij met dit resultaat aldus duoraadslid Jan Flikweert in de Raadsblog.

Op weg naar 19 maart

29 januari 2014
WADDINXVEEN - Stemmen loont, zo hebben Waddinxveners invloed op de besluitvorming. Aldus Lottie van den Berg (PvdA) in de Raadsblog van deze week. "Wij willen de invloed van de inwoners op het beleid van de gemeente graag verbeterd zien."

Samen naar school

15 januari 2014
WADDINXVEEN - Stimuleren van een verbreding van het onderwijsaanbod in Waddinxveen, een belangrijk speerpunt voor D66 Waddinxveen voor de komende verkiezingen. Dit schrijft Art Jo Wittenberg in de Raadsblog van deze week.

Hoogmoed College Waddinxveen

24 december 2013
WADDINXVEEN - 'Geen duurzaam gemeentehuis tegen elke prijs!' stelt WeWa-fractievoorzitter Stephan Peters deze week in de Raadsblog naar aanleiding van de raadsvergadering vorige week. Bewoners van Waddinxveen krijgen de rekening gepresenteerd voor deze hoogmoed, voorspelt de politicus.

Water: vriend en vijand

6 november 2013
WADDINXVEEN - Nederland is een waterland, waar veel plezier op en in het water plaats vindt, met name in de zomermaanden. Helaas heeft die "vriend" ook een keerzijde, de "vijand". Bij veel regen en onstuimig weer laat hij zich zien. Helma Schippers (WeWa) deze week in de Raadsblog.

Een Goed 2013!!!

16 januari 2013
WADDINXVEEN - Dat is wat iedereen elkaar wenst aan het begin van het nieuwe jaar. Duo-raadslid Claudia van der Toorn van D66 Waddinxeen blikt terug en kijkt vooruit in de Raadsblog van deze week.

Visieloos

10 oktober 2012
WADDINXVEEN - D66 Waddinxveen wil geen verrassingen achteraf en wil een duidelijk verhaal over welke accommodaties blijven of verdwijnen. Dit betoogt raadslid Fatima Kalai deze week in de Raadsblog.

PCW: Crisis als kans

5 september 2012
WADDINXVEEN - "Een crisis is een bedreiging en een kans. Vraag maar aan een Chinees naar het woord crisis. Dat is in het chinees een samenvoeging van de tekens voor kans en bedreiging. Die bedreigingen kennen we: angst voor verandering, reorganisatie, verlies van de functie, inkomensachteruitgang etc." Deze week een raadsblog van de PCW.