Geweld tegen kinderen, ook in Waddinxveen?

27 november 2014
"Geen mals onderwerp voor de eerste stamtafel-bijeenkomst van CDA-Waddinxveen", stelt Niek de Boer in de raadsblog van deze week. De fractie nodigt iedereen uit om aan aan de gesprekken deel te nemen.

Voor Waddinxveen breekt een nieuwe tijd aan, onze fractievoorzitter zei het al bij de Algemene Beschouwingen: trots op Waddinxveen! Dat dit geen loze woorden zijn, valt te herkennen in het grote enthousiasme van al die Waddinxveners bij de opening van het nieuwe winkelcentrum.

Misschien is het wel exemplarisch voor de nieuwe tijd die aangebroken is, een tijd van optimisme, een tijd van vertrouwen, en een tijd van verandering ten goede! Het CDA is deze weg ook al enige tijd geleden ingeslagen en dat merken we in Waddinxveen ook meer en meer. Een tijd van nieuwe politieke wegen en vol van initiatief. Natuurlijk zijn er veel onderwerpen en zaken die niet direct tot de verbeelding spreken, maar die wel heel belangrijk zijn voor onze inwoners. Deze worden gelukkig met kennis, kunde en betrokkenheid behandeld.

Daarnaast wordt ook  invulling gegeven aan de aangekondigde speerpunten van het CDA in Waddinxveen. Dit doen wij op verschillende manieren en graag wil ik u nu even meenemen naar één daarvan. Burger en politiek dichter bij elkaar brengen is een lang gekoesterde wens van het CDA; daar willen wij mee aan de slag. Sterker nog: daar gaan wij mee aan de slag!

Op dinsdag 2 december vindt de eerste ‘Stamtafel’ plaats in Waddinxveen. Van oudsher is de stamtafel de plek waar mensen meningen uitwisselen in een ontspannen sfeer en belangrijke onderwerpen aan de kaak stellen. Met elkaar stevig in debat als dat nodig is en daarna gezellig wat drinken aan de bar.  Inloop om 19.00 uur en start om 19:30 uur in Café De Point aan de Wingerd 2.

Het thema is de eerste keer gelijk niet mals: “Geweld tegen kinderen, ook in Waddinxveen?” Vanuit de GGD komt een expert aan het woord en vervolgens vertelt Jan Rozema  (rector Coenecoop College) over zijn ervaringen. Een belangrijk onderdeel van deze avond: … moet de gemeente hier nu iets mee doen, want als dat zo is, zullen we de uitkomsten van de avond aan de orde stellen op het gemeentehuis.

Succes in de samenleving bereik je niet alleen, hiervoor is medewerking en enthousiasme van groot belang. Wij roepen u op om hieraan met ons invulling te geven. Onze onderlinge verscheidenheid brengt met zich mee dat  verschillende vormen en verschillende onderwerpen verschillende mensen uit ons dorp aan zullen spreken. Dat is niet erg, dat is juist mooi. Ik hoop de komende jaren veel verschillende mensen te mogen begroeten, over meerdere onderwerpen!

Niek de Boer

Gemeenteraadslid CDA Waddinxveen