Drukke zomer nadert voor Waddinxveen

6 mei 2015
Waddinxveen gaat een drukke zomer tegemoet, schrijft Helma Schippers (WeWa) in de Raadsblog van deze week. Geven en nemen hoort daarbij, met respect voor elkaar.

Meimaand

De natuur is nu definitief ontwaakt en de eerste kleine eendjes zwemmen in de sloten. Over eendjes gesproken, een grotere watervogel de zwaan is ook in het nieuws. Diverse gemeente om ons heen hebben nu een signaal afgegeven naar Den Haag om het zwanendriften te verbieden. Helaas hebben ook wij geconstateerd, dat Waddinxveen daar niet bij was. Hopelijk komt het verbod er wel en zal het ook in Waddinxveen gelden.

Bedrijvigheid

De natuur gaat zijn gang, en ook in Waddinxveen gebeurt er van alles. Zomaar even een aantal zaken. Bouw in Triangel gaat gestaag door en ook de  ontsluitingsweg Parklaan krijgt een goede aansluiting op de Beijerincklaan door de nieuwe rotonde met de Zuidplaslaan. Het zorgt voor  veel overlast de komende weken , zeker op het moment dat de Beijerincklaan twee weken geheel dicht zal gaan. Vooral bewoners in de omgeving, verkeer en openbaar vervoer hebben er dan veel last van als alles over de Kanaaldijk moet richting de snelwegen en Gouda. Ook veel overlast geeft de defecte hefbrug. Veel mensen moeten omrijden en de Coenecoopbrug en de hefbrug van Boskoop worden zwaar belast door het verkeer. En volgens de laatste  sombere berichten gaat het nog wel een paar maanden duren voor een Waddinxveens icoon hersteld is.

Sportief

Dat icoon zal ook in beeld komen als Waddinxveen een  doorkomst  is van de Grote Tour de France door ons dorp op zondag 5 juli. Een grootse happening voor alle sportliefhebbers en zeker de wielerfanaten onder ons. We zullen ons daarom de komende tijd moeten aanpassen, want ons dorp met de vernieuwde Beijerincklaan moet er klaar voor zijn en dat betekent geven en nemen.

Maatschappelijk

Ook hier is het een kwestie van geven en nemen. Niet iedereen is blij met een wielerevenement op zondag, of een winkel die open is. We leven nu eenmaal in een 24 uurs economie, dus zal iedereen de zondag doorbrengen op zijn of haar eigen manier. En dat moeten we respecteren van elkaar.

En met dat respect voor elkaar gaan we een mooie zomer tegemoet in Waddinxveen.

Helma Schippers – van Rhee

Raadslid Weerbaar Waddinxveen