Dreigt een verkeersinfarct in Waddinxveen?

21 mei 2013
WADDINXVEEN - Zouden vaste tijden voor de opening van de hefbrug van Waddinxveen een oplossing kunnen zijn voor de verkeersdrukte, vraagt Helma Schippers van WeWa zich af in de Raadsblog.

Waddinxveners willen graag dat we een dorp zijn met stadse invloeden, nou dat zijn we al.  Kijk wat er elke morgen en avond aan verkeersafwikkelingen plaats vind over de verkeersaders van ons dorp. Met een beetje pech sta je gewoon in de file op de Beijerincklaan of voor de Coenecoopbrug of de Hefbrug en ga je richting Boskoop, dan wordt het ook al steeds drukker. Vooral de route Dreef, Chopinlaan en Noordeinde  is druk in de spits.

Hefbruggen

Ja, die van Waddinxveen en Boskoop noem ik even samen. Vorig jaar hadden we in Waddinxveen het groot onderhoud en dit jaar gaat de hefbrug in Boskoop er naar verwachting voor 3 maanden uit, na de zomervakantie. In Boskoop vinden er dan ook werkzaamheden plaats aan de Zijde, zo laat de Provincie weten. Dit brengt dan weer een extra belasting mee voor het wegverkeer en de hefbrug van Waddinxveen.

Staande mastroute

Hoewel het weer nog niet erg mee werkt zal ook de pleziervaart gaan toenemen op de Gouwe naast de drukke beroepsvaart. Als je nu al kijkt, hoelang je soms moet wachten voor de hefbrug of de Coenecoopbrug met de nodige files. Die dan ook nog eens doorwerken tot ver in ons dorp, vraag je af, of het niet hoog tijd wordt voor vaste openingstijden van de bruggen over de Gouwe. Het waterverkeer heeft nog steeds voorrang op het wegverkeer, maar je kunt je de vraag stellen: “kan dat nog wel in de huidige tijd?”  Uiteraard kun je nog begrip hebben voor de beroepsvaart, maar moet de pleziervaart ook zo nodig in de drukke spits door de Gouwe ?

Wegwerkzaamheden

De komende tijd zal er ook nog de nodige vorstschade aan met name asfaltwegen moeten worden opgeknapt en ook moeten er dit jaar nog nieuwe in en uitvalswegen worden aangelegd rond de nieuwe woonwijk de Triangel. Maar ook de Provincie heeft nog een aantal projecten op stapel staan, zoals het opknappen van de N207 tussen Alphen en Gouda (Henegouwerweg)  en de aanleg van een kruising met stoplichten onderaan de Coenecoopbrug bij het industrieterrein “Gouwepark” .

Stads of dorps

Wat ik al zei in het begin we zijn een dorp met stadse invloeden zeker wat de problemen met de infrastructuur betreft en dat zal de komende jaren nog wel blijven in en rond “ ons dorp “ . 

Helma Schippers

Raadslid

Weerbaar Waddinxveen