Mantelzorg bijeenkomsten in Waddinxveen

Ingezonden bericht
6 januari 2016
WADDINXVEEN - Mantelzorg combineren met je werk, en zorgen voor iemand met autisme. Over deze twee onderwerpen houdt palet welzijn speciale thema-avonden in de Ontmoetingskerk in Waddinxveen.

Bijeenkomst Werk & Mantelzorg

Palet  Welzijn mantelzorg ondersteuning organiseert een bijeenkomst met als thema  Werk & Mantelzorg  op dinsdag 26 januari

Locatie:  Ontmoetingskerk , Groenvoorde in Waddinxveen.

Aanvang:  20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur

Er zijn geen kosten aan verbonden.  Echter u dient zich hiervoor wel aan te melden. Dit kan tot 19 januari bij Lianne Engelen 088 02 34 266 of mail naar l.engelen@paletwelzijn.nl<mailto:l.engelen@paletwelzijn.nl>

Een op de 6 werknemers in Nederland combineert een baan met langdurige zorg voor een dierbare in zijn of haar omgeving. Veel mantelzorgers overwegen om minder te werken of zelfs te stoppen om deze zorg te kunnen blijven leveren. Het aantal mantelzorgers groeit en daarom is het belangrijk voor zowel de werkgever als de werknemer om hierover in gesprek te gaan. Hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat de werkgever en collega's  meer  oog krijgen (begrip) voor jouw taken als mantelzorger? Wist je dat er regelingen zijn met betrekking tot zorgverlof? Dit soort vragen komen deze avond aan bod.

Thema avond voor familieleden die te maken hebben met autisme in hun omgeving.

Dinsdag avond  19 januari is er weer een avond voor mantelzorgers die te maken hebben met autisme in hun omgeving. U kunt dus ook een opa of oma zijn waarvan een kleinkind autisme heeft.

Deze avond borduren wij verder over het thema Geef me de vijf. De avond in november  was er zoveel gesprekstof dat dit thema nog niet helemaal is afgerond.

Aanvang 19.30 uur inloop vanaf 19.15 uur. De avond vindt plaats in de ontmoetingskerk aan de Groenvoorde.

"Geef me de 5" die vaak gebruikt wordt en antwoord  geeft op de vraag: "Hoe ga ik om met autisme?".  Het "anders" denken en het gedrag bij mensen met autisme zijn gevolg van het gefragmenteerd waarnemen.  'Met behulp van de bekende puzzel van 5: Wie, Wat, Hoe, Waar en Wanneer kan duidelijkheid gecreëerd worden.  U bent van harte welkom.