Krachtproef voor kampioen Roy Korving

Ingezonden bericht
22 juli 2015
WADDINXVEEN - Van 21 tot 24 juli doet de Waddinxveense zwaargewicht bokskampioen Roy Korving (20) mee aan een sterk bezet toernooi in het (Oost) Duitse Halle. De beste Nederlanders Enrico la Cruz, Wouter Djokic, Max van der Pas en Peter Mullenberg vergezellen hem.

Boksers uit achttien landen, waaronder Mongolië, Korea, Kazachstan en Rusland nemen deel aan het toernooi om de 42e Chemie Pokal. ,,Heel belangrijk voor mij,” zegt Korving. ,,Een goed resultaat in Halle en een maand later in het EK in Bulgarije zullen deuren voor mij openen. Met een kleine kans op deelname aan de Olympische Spelen van 2016 in Rio.”

Korving is inmiddels een vaste waarde in de nationale selectie. De student die elke dag zware trainingen afwerkt op Sportcentrum Papendal (Arnhem), in Rotterdam en bij zijn vereniging BVB in Benthuizen blijft tot nu toe de stijgende lijn vasthouden. ,,De buitenlandse toernooien waar ik aan meedoe, zijn van een zeer hoog niveau,” verduidelijkt Korving.

,,Met zwakke tegenstanders krijg ik niet meer te maken. Dus is het nodig om de goede vorm vast te houden en om goed te luisteren naar bondscoach Hennie van Bemmel en naar mijn eigen trainer Semmy Pattiwael, die vroeger in Waddinxveen woonde. Want ik ben nog jong en kan nog heel veel leren. Het toernooi in Halle is misschien wel sterker bezet dan het komende EK in Bulgarije. Met deze sterke Nederlandse selectie moeten we een paar medailles kunnen pakken. Een zware loting zou de pret kunnen bederven, maar ik zal mijn uiterste best doen.”