Jumbo Waddinxveen zondag open

Van de redactie
26 januari 2015
WADDINXVEEN - In een voorlopige voorziening heeft de rechter bepaalt dat de Jumbo in Waddinxveen voorlopig op zondag open mag zijn van 16.00 tot 19.00 uur. "Niet blij mee," aldus tegenstanders, onder wie OVW-voorzitter Henk de Bas. "Eindelijk!" aldus voorstanders.

Vandaag heeft de voorzieningenrechter besloten dat supermarkt Jumbo in Waddinxveen voorlopig op zondag open mag tussen 16.00 en 19.00 uur. Supermarkteigenaar Blaauw heeft een verzoek tot een voorlopige voorziening ingediend bij de rechter. De supermarkt heeft ook bezwaar ingediend bij de gemeente Waddinxveen die eerder negatief besloot over het verzoek tot zondagsopenstelling. De gemeente baseert zich hierbij op het lokale winkeltijdenbesluit.

Voorlopig

Wethouder Kroes zegt in een eerste reactie: ""We hebben mondeling kennisgenomen van de uitspraak van de voorzieningenrechter, morgen krijgen we de schriftelijke onderbouwing. We wachten deze onderbouwing van de voorzieningenrechter eerst af. Die zal vervolgens worden betrokken bij de beslissing op het bezwaarschrift. Het betreft een voorlopige uitspraak. Op 3 februari volgt de hoorzitting. Intussen bekijken we wat de uitspraak voor ons betekent en welke mogelijkheden er voor ons zijn".

Reacties

Voorstanders van koopzondag tonen zich verheugd met de uitspraak van de voorzieningenrechter. "Eindelijk gerechtigheid" zegt voormalig VVD-wethouder en ereburger Maria Wientjes op twitter. "Chapeau" twitters Maria vd Berg, radiomaker bij RTW in Waddinxveen.

OVW-voorzitter Henk de Bas zegt dat hij hier "persoonlijk niet blij mee" is. De Bas is ook voorzitter van winkeliersvereniging Gouweplein waar ook de Jumbo is gevestigd. Ton van Doorn (PCW) reageert: "PCW betreurt uitspraak rechter. Zondagspunt is en blijft een speerpunt voor de PCW."