Interesse huurwoningen centrum Waddinxveen

Ingezonden bericht
28 mei 2014
WADDINXVEEN - Op 24 mei konden belangstellenden een deel van het Centrumplan bezichtigen, tijdens de Dag van de Bouw. Woningcorporatie Woonpartners Midden-Holland was hierbij ook aanwezig, met een informatiestand. Ruim 1.000 bezoekers passeerden de hekken van de bouwlocatie in Waddinxveen.

De meeste vragen die de medewerkers van de corporatie kregen, gingen over de huurprijzen, wanneer de woningen en appartementen in de verhuur gingen en hoe men in aanmerking kon komen voor een van de woningen. Daarnaast konden ze de beschikbare informatie bekijken, waaronder de woningplattegronden in de verschillende blokken.

Investeringen in nieuwbouw

Woonpartners Midden-Holland vindt het belangrijk om ook in economisch mindere tijden te investeren in nieuwbouwprojecten in Waddinxveen, Gouda, Zuidplas en Alphen aan den Rijn. Het Centrumplan in Waddinxveen is één van de vele projecten waar de corporatie een essentiële bijdrage levert aan deze kerndoelstelling. De corporatie realiseert hier 33 eengezinswoningen en 93 appartementen. Kwalitatief goede woningen voor diverse doelgroepen, met verschillen in plattegrond, in huurprijs en in oppervlakte zodat elke huurder dé woning kan vinden die het best aan zijn of haar behoefte voldoet.

Kijkje nemen op het dek van blok 1

Naast de informatiestand waren er twee modelwoningen van de makelaars te bezoeken. De woningen die gebouwd worden in blok 1 (vrije sector eengezinswoningen) waren nog niet toegankelijk, maar het uitzicht vanaf de gemeenschappelijke binnentuin was prachtig. De appartementen van blok 3 en 4 (sociale huur appartementen en vrije sector appartementen) zijn in het bouwproces nog niet zover dat potentiele bezoekers toegang kregen.

Het gaat om ruime, goed geïsoleerde woningen met een open keuken, een gemeenschappelijke daktuin en een parkeergarage met liften naar winkel- en woningniveau. Een groot deel van de woningen heeft bovendien een eigen buitenruimte, in de vorm van een tuin of balkon.

Start verhuur

De verhuur van de woningen start naar verwachting in juni/juli 2014, maar er is nu al veel belangstelling voor. Dat blijkt uit het grote aantal aanvragen voor informatie. Belangstellenden konden zich al inschrijven zodat zij als eerste bericht krijgen over de huurprijzen en de start van de verhuur. Iedereen die nog op deze lijst wenst te staan kan zich aanmelden op verhuur@woonpartners-mh.nl<mailto:verhuur@woonpartners-mh.nl> . De vrije sectorwoningen worden, zodra de verhuur start, geadverteerd via www.pararius.nl en www.woningnet.nl. De sociale huurwoningen worden dan aangeboden via www.woningnet.nl<http://www.woningnet.nl>.