'Het nieuwe centrum leeft in Waddinxveen'

Van de redactie
10 december 2014
WADDINXVEEN - Meer dan 300 reacties kwamen er op de vraag: 'Wat mis jij nog in het nieuwe winkelcentrum Gouweplein?' Take Hannessen van a.s.r. en Henk de Bas van de winkeliersvereniging zijn blij met deze reacties. 'Het nieuwe centrum leeft in Waddinxveen.'

Waddinxveners denken massaal mee over de verdere invulling van het Gouweplein. Op de facebookpagina van De Waddinxvener kwamen ruim 300 suggesties binnen.

Heel kort samengevat kwamen die reacties hier op neer:
- qua winkelaanbod: een enorme hoeveelheid suggesties; met name mode - verschillende namen van modezaken werden genoemd
- graag een grandcafé / gezellig terrasje o.i.d.
- qua buitenruimte: bewegwijzering in en om de parkeergarage mag duidelijker; meer voetpaden/zebra's; meer fietsenrekken
- ook: graag zondagsopenstelling

Projectontwikkelaar Take Hannessen van a.s.r. is blij met deze reacties: "Het nieuwe centrum leeft in Waddinxveen. Kijk naar de geweldige opkomst bij de opening en dit grote aantal suggesties. Dat is ook logisch want hier heeft men lang op gewacht en eindelijk staat er nu een prachtig centrum.

Qua winkelaanbod staat ook bij ons mode en horeca hoog op het verlanglijstje. We zijn dan ook druk in gesprek met mode-ondernemers en horeca partijen, maar ook met telecom en cadeauwinkels. Binnenkort kunnen we weer een naam bekend maken van een ondernemer die voor Winkelcentrum Gouweplein heeft gekozen."

Suggesties

"Samen met de eigenaar van het winkelcentrum Altera en de gemeente zullen we het centrum, dat nu volop in bedrijf is, voorlopig blijven evalueren en nemen hierin graag alle gedane suggesties mee," aldus Take Hannessen, projectdirecteur Centrum Waddinxveen bij a.s.r. vastgoed ontwikkeling."

"We zijn bezig de bewegwijzering kritisch te bekijken naar de werking in de praktijk. Waar nodig zullen wij aanpassingen doen. Ook de fiets opstelplaatsen worden geëvalueerd. Verder viel het ons op in de suggesties dat veel mensen er nog niet van op de hoogte zijn dat er openbare toiletten zijn naast het Cultuurhuys, aan de marktzijde."

Positieve reacties

Henk de Bas, voorzitter van de winkeliersvereniging Gouweplein is "verbaasd over de enorme hoeveelheid positieve reacties" op het nieuwe winkelcentrum. "Er is jarenlang gezeurd en nu zie je dat zelfs de notoire klagers helemaal om zijn. Het voorziet echt in een behoefte."

De suggesties die zijn gedaan op de Facebookpagina van de Waddinxvener, spreken De Bas wel aan. "Wij krijgen ook geregeld vergelijkbare reacties. Oudere mensen zouden graag een Mediamarkt zien in Waddinxveen. Nu is dat wat hoog gegrepen maar nog een witgoedzaak erbij zou geen overbodige luxe zijn. Wij missen ook zeker 3 modezaken a la Promiss en MS Mode. Daarnaast zijn een sportzaak en een grandcafé zeer welkom. Ik heb begrepen dat de gesprekken de goede kant op gaan met een kandidaat voor dat laatste. Ook het pand waar nu de Kerstman zit, is vanaf januari verhuurd."

Flexibel

De Bas is van mening dat er flexibeler om gegaan kan worden met de huurcontracten. "In het begin ging het om contracten van 10 jaar, sinds een paar maanden gaat het om 5 jaar. Maar als je Waddinxveense ondernemers wilt aantrekken zul je met kortlopende contracten moeten gaan werken. Dat er dan wat meer roulatie ontstaat, so be it."

Ook Henk de Bas loopt tegen wat kinderziektes op in het nieuwe centrum: "Wij vinden dat de bewegwijzering beter kan. Verder is er behoefte aan fietsopstelplaatsen voor het personeel. Ook moet een enkele ondernemer nog gewezen worden op de tijden van bevoorrading en dergelijke."