Groensvoorde Waddinxveen krijgt weer supermarkt

Van de redactie
28 september 2015
WADDINXVEEN - Het lege winkelpand in winkelcentrum Groensvoorde, waar voorheen de spar gevestigd was, krijgt een nieuwe bestemming. Donderdag 1 oktober opent een nieuwe supermarkt zijn deuren met kruidenierswaren en zuivel.

Het pand wordt gehuurd door Hoogvliet, maar de nieuwe winkel wordt geen typische Hoogvliet supermarkt. Door de beperkte ruimte is er voor gekozen om geen brood, vlees of groente in het assortiment op te nemen. Deze producten worden reeds aangeboden door de aanwezige winkeliers in de winkelstrip.

"Zuivel en kruidenierswaren gaan ze verkopen," weet Peter Compeer van de naastgelegen slagerij te vertellen. "Wij zijn er heel blij mee. Het maakt deze winkelstrip compleet. Straks kun je hier weer terecht voor alle verswaren."

Het hoekpand staat inmiddels al bijna 2 jaar leeg. Tot december 2013 was er een Spar gevestigd. Toen de eigenaren met pensioen gingen, heeft Spar de huur opgezegd. Al vrij snel werd bekend dat Hoogvliet de nieuwe huurder was. Er volgden wat interne verbouwingen, er werden spandoeken opgehangen met de tekst 'Hier opent binnenkort uw Hoogvliet versmarkt' en toen werd het stil.

Vragen van de redactie aan Hoogvliet - op 13 juli van dit jaar - over de verwachte opening, leverde niet veel duidelijkheid op: "We zijn nog druk bezig met het ontwerp voor onze winkel. We zullen dan ook niet op korte termijn onze winkel openen," aldus de supermarktketen.

Welke naam de nieuwe formule krijgt, is nog niet bekend.