Fuserende ondernemersclubs willen pannenkoeken in Waddinxveen

Van de redactie
7 januari 2016
WADDINXVEEN - Steeds closer worden ze met elkaar, de twee ondernemersverenigingen in Waddinxveen, de OVW en de ICW. Tijdens hun gezamenlijke nieuwsjaarreceptie spraken zij een wens uit: een pop-up pannenkoekenrestaurant gerund door mensen met een achterstand.

Als teken van hun naderende fusie, voerden de beide voorzitters, Henk de Bas van de OVW en Jan Roggeveen van de ICW, gezamenlijk het woord op de receptie. "De fusie zal zeker dit jaar een feit zijn," aldus Henk de Bas. Nu nog een naam voor de nieuwe vereniging.

Roggeveeen kondigde alvast een gewenste verplichting aan: "Wij gaan de gemeente Waddinxveen vragen om bij de verkoop van gronden vast te leggen, dat lidmaatschap van de ondernemersvereniging verplicht is." Door de aanwezigen werd geamuseerd gereageerd op deze uitspraak.

Pannenkoeken

Ook sprak de ICW-voorzitter de wens uit voor een pannenkoekenrestaurant, in samenwerking met Promen. "Vorig jaar wenste ik een pop-up store voor duurzaamheid, dat is gelukt. Voor dit jaar zou ik een lans willen breken voor een pop-up pannenkoekenrestaurant gerund door mensen met een achterstand. Wellicht een mooi project voor Promen."

Beide verenigingen stellen vast dat het herstel na de crisis nog niet hard gaat. Roggeveen: We noemden het crisis, maar eigenlijk is het veel groter. Niets wordt meer zoals het was en internet speelt hierbij de hoofdrol." De Bas constateert dat er ook het afgelopen jaar ondernemers de deuren moesten sluiten vanwege economische redenen. "Opvallend genoeg vallen er in de verschillende winkelstrips in de wijken niet of nauwelijks gaten."