Eindelijk weer vier-punten-weekend Korbis

Ingezonden bericht
15 december 2014
WADDINXVEEN - Korfbalclub Korbis kende een succesvol weekend. Zowel Korbis 1 als Korbis 2 wisten hun wedstrijd te winnen. Beide teams deden dit tegen Fiducia, uit Vleuten. Korbis 1 versloeg, na twee weken op rij te hebben verloren, Fiducia 1 met 19-18. Korbis 2 won met 15-11.

Voor Korbis 1 stond er vooraf veel op het spel in Vleuten. Tegenstander Fiducia 1 had slechts een punt minder dan de Waddinxveners en bij verlies zou het gevaar van degradatie wel erg groot worden. Ondanks het belang van de wedstrijd startte Korbis niet al te best.
Na een kwartier keek de ploeg van Mark van den Brink tegen een 5-4 achterstand aan en had Korbis onder meer een strafworp gemist. Met de rust was die achterstand van een punt verschil nog steeds intact: 10-9.
Ook na rust nam Korbis nog niet het heft in handen. Twintig minuten voor tijd keek de ploeg tegen een 13-11 achterstand aan. Toch werd Korbis 1 wel sterker en elf minuten voor tijd trokken de Waddinxveners de stand gelijk en nam het zelfs de voorsprong over van Fiducia. In een spannende slotfase hield Korbis deze voorsprong vast en trok het een 19-18 eindstand over de streep.
De wedstrijd van Korbis 2 was vergelijkbaar met die van Korbis 1. Van begin af aan werd het afgetroefd door Fiducia 2. In de rust stond het dan ook 8-6 in het voordeel van de thuisploeg uit Vleuten. Na rust rechtte Korbis echter de rug en scoorde het een aantal keer op rij waardoor het met 12-8 voor stond. Deze voorsprong gaf de ploeg van trainer Ronald Spoorendonk niet meer uit handen en het noteerde een 15-11 overwinning. Door de overwinning blijft Korbis 2 bovenin meedraaien en staat het drie punten achter op nummer een MIA 2. Korbis 1 heeft door de winst wat lucht gekregen in de strijd tegen degradatie, al staat het onderin nog erg dicht bij elkaar.
Korbis E1 wist ook te winnen: het versloeg PKC E3 met 23-5. Korbis F3 won ook ruim, door met 18-5 te winnen van KCC F3.