Centrum Groensvoorde feestelijk heropend

Van de redactie
22 juli 2015
WADDINXVEEN - Met vaste hand knipte Ben Nap, penningmeester van de huurdersvereniging, vrijdag het lint door. Daarmee werden het gerenoveerde winkelcentrum Groensvoorde en de woningen daarboven, heropend na een ingrijpende renovatie van 8 weken.

Bewoners en winkeliers zijn zeer verheugd met de renovatie. "We hebben dubbel glas gekregen, een eigen HR-ketel, nieuwe radiatoren, nieuwe balkonhekken, er is heel veel gebeurd," vertelt voorzitter Casper Berkhoudt. Hij is erg tevreden over de renovatie en ook over de werkwijze van het renoverende bedrijf, Van der Speldt. "Ze begonnen om half 8 en stopten om 4 uur. En dan ruimden ze ook nog alles bezemschoon op." Uitvoerder Frans Pijnacker werd speciaal even genoemd in de speech van Berkhoudt, om hem te bedanken.

Zelf woont Berkhoudt er vanaf de oplevering van de Groensvoordeflat, in 1970. "Sindsdien is er geen groot onderhoud geweest. Dus we hadden nog enkel glas. In de winter kon het heel koud worden, de wind kwam gewoon naar binnen."

Met de nieuwe maatregel is ook het energielabel van de flat veranderd. Maurice Kuijten, directeur van de verhuurder Van 't Hof-Rijnland: "De flats zaten op het laagste niveau, op G. Nu is dat niveau B en bij sommige flats zelfs A! Daarvoor is ook veel gebeurd, naast het dubbel glas en het plaatsen van de hr-ketel hebben we ook de spouwmuren opnieuw geïsoleerd." Het G-energielabel heeft huurders er nooit van weerhouden om in de Groensvoordeflat te komen wonen. Nietemin is Kuijten blij dat eigenaar Prudentia Vastgoed besloten heeft tot renovatie. "Een eigenaar heeft andere belangen en is niet altijd bereid tot zo'n investering. Maar het resultaat mag er zijn."

Vrijdag werd er daarom een feestje aangeboden aan de bewoners van de Groensvoordeflat en aan de winkeliers van de ondergelegen winkels. Onder het genot van een hapje en een drankje en onder de feestelijke muziek van de band 'De Blaaskaken' werd door de bewoners en winkeliers tevreden nagepraat over de renovatie.

Foto's:

1. Penningmeester Ben Nap verricht de officiële handeling van de oplevering

2. Feestelijke muziek van de Blaaskaken

3. Voorzitter Casper Berkhoudt is tevreden over de renovatie en bedankt alle betrokkenen

4. Maurice Kuijten, directeur van Van 't Hof-Rijnland