Binnenkort 'de nieuwe school' in Waddinxveen

Ingezonden bericht
9 maart 2016
WADDINXVEEN - In het nieuwe schooljaar komt er in Waddinxveen uitbreiding op het schoolaanbod. Vanaf augustus start De Nieuwe School in Waddinxveen-Noord, aan de Wingerd 45. De school biedt onderwijs zonder religieuze grondslag.

“De naam van 'De Nieuwe School' is een verwijzing naar onze visie”, vertelt Bianca Jansen, die het initiatief nam om de school op te richten: “We willen graag innovatief onderwijs mogelijk maken, maatwerk leveren, en kinderen zo natuurlijk mogelijk laten leren. Dat betekent dat we vooral kijken naar waar de kracht van kinderen zelf ligt.”

'De Nieuwe School' biedt onderwijs zonder religieuze grondslag. De school is opgenomen in het plan van scholen van de gemeente Waddinxveen. In die stukken heette de school nog 'het perspectief'. “Maar we vonden 'De Nieuwe School' beter passen bij onze uitgangspunten”, aldus Bianca Jansen.

Het gebouw aan de Wingerd wordt binnenkort helemaal verbouwd en het team achter de nieuwe basisschool is al druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Bianca Jansen: “We zien ook erg uit naar de samenwerking met peuterspeelzaal 'Olleke Bolleke', die in dezelfde locatie gehuisvest wordt.”

'De Nieuwe School' begint met basisonderwijs voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar. Op die manier kunnen de eerste kinderen samen met hun vriendjes rustig wennen aan hun nieuwe school. Maar binnen een paar jaar moeten kinderen van alle leeftijden kunnen aankloppen.

Nieuwsgierig naar wat 'De Nieuwe School' te bieden heeft? Op woensdag 23 maart, vanaf 20.00 uur vindt er een informatieavond op de toekomstige locatie van 'De Nieuwe School', Wingerd 45 in Waddinxveen. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via: info@ikcdenieuweschool.nl